Legg merke til de usynlige i samfunnet

 


I et samfunn hvor Janteloven er sterkt forankret er det vanskelig nok å  ta vare på seg selv.

Har du noen gang f eks gått oppover Karl Johan med munnen til et stenansikt uten et lite tegn til positiv instilling?


Hvor ble det av det vennlige og åpne mennesket?
Hva skjedde med å ta i mot alle med åpne armer og åpne hjertet og ta de inn i varmen?


Har du noen gang tenkt på det?

Tenkt på at personen du nettopp gikk forbi med ditt stenansikt faktisk slet kraftig psykisk? Vi ser stadig statistikker på enslige og folk som sliter psykisk. Det psykiske kan vi ikke se. De er usynlige.  

Har du noen gang tenkt at et lite smil kunne reddet hele dagen til denne personen? Et smil som kunne få han til å få et lysere syn på livet, et smil som gav han håp, et smil som ga han vilje til å bli noe og gjøre en forandring i livet sitt. En vilje til å lykkes.

 

Selv om du har en dårlig dag, trenger du ikke la det gå utover alle andre.

De har aldri møtt deg,sett deg eller snakket med deg. Hva har de gjort for å fortjene ditt drepende blikk.

Når man sier at blikk kan drepe, er ikke det bare et uttrykk. Tenk deg at en person har tenkt på å ta selvmord flere ganger men alltid har hatt et lite håp som har holdt han i live. F eks nå i disse finanskriser har folk hatt en negativ innstilling til alt og alle rundt seg og gitt drepende blikk til mange. Tenk om denne personen hver gang han tenker sine vonde tanker får et drepende blikk av alle han går forbi, får han håp da?

 

smil, smili, smil. Make their day. Ser du noen som ser ut til å ha det vondt det siste de trenger er medlidenhet. De trenger et smil, et smil som indikerer håp.

 

8 kommentarer

Ramaskrik

05.09.2009 kl.13:45

Sant det! Av og til er det godt å gjemme seg spes. for tiggerne, for smiler du til en har du alle på nakken. Det er kanskje redsel som gjør at vi ikke smiler?

Annie

05.09.2009 kl.14:58

Selvfølgelig. Noen må du absolutt ikke smile til, noen kan være farlige. Jeg snakker hovedsaklig om (normale) personer som går alene. Men selvfølgelig også tiggere, men du ser fort om tiggeren er organisert og pågående eller ikke

Tonje

05.09.2009 kl.15:12

Ufattelig bra skrevet! Jeg er utrolig enig. det er utrolig viktig å smile for å faktisk gjøre dagen bedre for andre og også seg selv. Det er faktisk ikke så mye som skal til. For ett år siden klarte jeg ikke det, og jeg skled fra og ble uvenner med en god venn, som slet psykisk. Nå kunne jeg ikke angret mer! På den tiden prøvde jeg alt egentlig, men personen ville ikke slippe meg inn så jeg ga opp. Etter dette har jeg så og si prøvd kjempe hardt når det kommer til disse små tingene, som for eksempel et smil. Og erfaringen sier at det hjelper!

Selmababyy.blogg.no

05.09.2009 kl.15:21

Bra skrevet !!

www.Selmababyy.blogg.no

maeli

05.09.2009 kl.15:25

Det er faktisk bevist at visst du smiler så sender du glade signal til hjernen din så den oppfatter alt i ett mer positivt lys så du hjelper ikke bare andre med å smile, men også dei selv =D

05.09.2009 kl.15:26

Flott innlegg:)

Karoline - Delirium.

07.09.2009 kl.22:53

SV: Hei! Beklager for sent svar, me tusen takk for tilbakemelding på "Help me" innlegget mitt"
Designet mitt er fortsatt under konstruksjon:)

Nthå, jeg gav en tier til en narkoman uteligger her i forrige uke, det var jo ikke stort, men jeg hadde det for hånden når jeg passerte han så jeg smilte og sa værsågod! Og han ble jo så glad! :)

Karoline - Delirium

09.09.2009 kl.13:17

SV: Ja, det er sant :)

Skriv en ny kommentar

Annie

Annie

23, Moss

En blogg som skal inspirere og informere. Hovedsaklig en moteblogg. Med en dæsj av økonomi, livet som samboer samt tanker, tips og ting som skjer i min hverdag. Grader: Bachelor i hotell og relasjonsledelse Kontakt: Annemarie.johannessen1988@gmail.com

bloglovin Norske blogger B L O G G L I S T E N . N E T

Kategorier

Arkiv

hits