Skolevalg, hva gjorde jeg og hva er mitt råd?

Jeg har nå fullført min bachelorutdanning i hotell og relasjonsledelse på Markedshøyskolen. Nå skal jeg fortelle litt om Markedshøyskolen og hvorfor jeg synes denne skolen har vært bra.

 

Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle studere noe med ledelse. Men hva?

Valget havnet på hotell og relasjonsledelse. Hotellkunnskap er noe man kan ta med seg i alle jobber "hospitality" er noe jeg forbinder med en av de beste servicenivåene. Hvertfall sammenliknet med andre transaksjoner over disk.

Relasjonsledelse er kjempe spennende fordi den tar for seg den viktigste ressursen i en organisasjon - mennesket.

 

Når jeg skulle velge skole så så jeg på både BI og andre store skoler . De var jo så ufattelig store og da er det lett å bli borte i mengden.

Sammenliknet med Bi så er markedshøyskolen en liten skole. Fordelen ved en liten skole er at man blir sett raskere om man er 200-300 istedefor 700 i de største klassene.  Det er som oftest 50-100 normalt i de enkelte klassene på MH, så sant de ikke har timer sammen med andre klasser

Noe av det spesielle med undervisninge på MH er at de fleste fagene er delt opp i vurdering av individuell eksamen (60%) og gruppe innlevering (40%). Fordelen med dette er at man lærer og utvikler ferdigheter både individuelt og i team. Dette er noe som helt kalrt er en fordel i jobbsammenheng.

 

Hvis det er en ulempe med denne skolen så er det at den ikke er like annerkjent globalt ennå. Men det kan jo endre seg når tidligere studenter begynner å blomste internasjoanlt.

 

Viste du at du forsatt har muligheten til å begynne på markedshøyskolen? De har fortsatt mange Ledige studieplasser.

9 kommentarer

Christina Mathiassen-Hafstad

13.06.2010 kl.15:06

søt blogg, pen duer :D

13.06.2010 kl.15:16

fin blogg! :-)
- jeg tenkte om du ville skrive hva jeg kler best av rettpannelugg eller skråpannelugg? vil gjerne høre din mening :) ?

Mathea

13.06.2010 kl.15:26

Fin blogg! :D

Jeg har bloggvurdering på bloggen min, alle kan melde seg på!

Gjerne legg meg til som venn, så skal jeg begynne og følge med på bloggen DIN! :D

Helene

13.06.2010 kl.15:39

Gikk ut fra MH i fjor, og har bare pent å si! Ble så glad i skolen at jeg fortsatte med masteren de tilbyr:) Blir spennende å se hva du bestemmer deg for å gjøre videre!

marii

13.06.2010 kl.17:22

Fint tema du tar opp, interessant å lese!

carinacharlotte

15.06.2010 kl.15:08

Vanskelig valg.. :-(

Annie

15.06.2010 kl.20:57

marii: Takk:) Jeg har mer sansen for å skrive ting av interesse som folk kan ta litt lærdom av:)

Anna Elise

25.01.2011 kl.11:21

Jeg skal gå Hotelledelse om 1-2 år. Har mest lyst til å bo i Oslo, og da er MH den eneste muligheten.

Kan du fortelle meg mer om dine erfaringer, og hva som er bra/negativt? Hvilken jobb er du i nå osv?

Takker veldig for svar.

Annie

16.04.2011 kl.20:47

Anna Elise: Hei. Mh er en veldig bra skole. Gruppearbeid kombinert med individuelle eksamner. Jeg anbefaler deg å engasjere deg i ting utenfor skolen som f eks studentunionen og slike ting. Da blir man sett av andre, også lærere som igjen har solid nettverk. Nettverk er en "snarvei" for å nå drømmene dine.

Når det gjelder slike yrkesrettede fag som som dette anbefaler jeg å jobbe på hotell/restaurant vedsidenav. Det gjør det også enklere å forstå den praktiske nytten av fagene.

Grunn 1: Om du skal bo i Oslo så er ikke det så veldig billig. Man får ca 6 000 kr i stipend. Med leieprisene i Oslo blir det ikke mye til overs.

Grunn 2: Når du skal ut i jobb etter skolen så har du utdannelse for å gå inn i en leder mellomleder stilling uten erfaring fra hotell.

Tilbake til det med å bo i Oslo. Det rimligste for en student er å leie studentborlig gjennom www.oas.no det må du søke i god tid i forveien. Det blir raskt fullt.

Jeg pendlet fra Oslo til Moss i 3 år. det gikk helt fint.

Skriv en ny kommentar

Annie

Annie

23, Moss

En blogg som skal inspirere og informere. Hovedsaklig en moteblogg. Med en dæsj av økonomi, livet som samboer samt tanker, tips og ting som skjer i min hverdag. Grader: Bachelor i hotell og relasjonsledelse Kontakt: Annemarie.johannessen1988@gmail.com

bloglovin Norske blogger B L O G G L I S T E N . N E T

Kategorier

Arkiv

hits