African time VS norsk tidsperspektiv - hvorfor stresser vi? • I Afrikanske land og flere deler i Asia er tisperpektivet helt anderledes enn her i Norge. Det er ganske rart å observere forskjellene.

  Du ser ut av kontorvinduet i Afrika:
  De som er på vei til jobb beveger seg i et rolig tempo
  Hilser gjerne og prater men de de møter på sin vei
  Hjelper en dame som er redd for å gå over veien
  Arbeidet starter klokken 8.
  Mannen som tok seg tid til å hilse og snakke med de han møter, hjelper damen over veien kommer ca 30 min for sent på jobb. Han kommer smilende inn på kontoret og setter seg på pulten sin mens sjefen bare smiler og sier god morgen.  Du ser ut av kontorrvinduet i Norge:
  De som er på vei stresser og løper på vei til jobben
  De hilser ikke på noen, ikke en gang en gammel klassekamerat som du ikke har sett på ca 10 år.
  Damen som er liveredd for å gå over veien løper de rett forbi.
   Mannen som løp istede for å gå rolig til jobb. Som ikke hilste på sine gamle klassekamerat og  hjalp heller ikke den redde gamle damen over veien. Kom 2 min forsent på jobb. Sjefen og kollegaene løfter alle blikket fra tastaturet og stirrer på han med irriterte øyne. 

  Hvorfor stresser vi slik vi gjør? Er det virkelig så katastrofe om vi kommer for sent? Hva om alle hadde hatt en Afrikans tidsperspektiv. Ville det da vært mindre stress og mer arbeidsglede?

  Hvordan tror du Norge hadde vært  med et slikt tidsperspektiv?

  Har du opplevd en situasjon hvor folk har stresset? Fortell. (F eks i butikken, på gata, bussen etc)

10 kommentarer

22.05.2011 kl.15:25

sv: Takker så mye for koselig kommentar på min blogg =)

Lille my

22.05.2011 kl.15:52

Da følger je bloggen din:)

surfer

22.05.2011 kl.19:18

Oj. Dette var et veldig VELDIG treffende innlegg! Skulle egentlig bare innom og takke for trivelig kommentar, men ble sittende og se, knallbra syns jeg!

Sender en diger klem og et ønske om en fredfull søndag <3

Lille my

22.05.2011 kl.20:51

Se om du er på min topp 10 liste som ligger ute nå:)
Jeg skjønner! :))

Bra du ikke har opplevd kritikk enda, men jeg håper du ikke opplever det :)

tonje85.blogg.no

22.05.2011 kl.23:52

Norge og nordmenn er generelt kalde mennesker og kan ikke hjelpe andre, om å tenke på seg selv først. Lenge leve egoisten, desverre!

Ivar Rodriguez Kristoffersen

23.05.2011 kl.18:51

Hei!

Takk for spørsmål!

Dersom du er undervektig som du sier i ditt tilfelle ville jeg gått på en lavkarbodiett. Det er slik at en lavkarbo diett som oftest inneholder en del mindre kalorier. Dersom du ønsker å gå opp i vekt bør du få i deg masse kalorier.

Dersom du trener en del bør du spise en del mer. Trening øker som sagt forbrenningen.

Jeg ville prøvd å spist brødmat, frokostblanding med yoghurt. Etter trening kan du spise yoghurt, Litago sjokolademelk, Skyr ellet noe salat med kjøtt i.

Til middag bør du spise kjøtt, fisk, egg og ha ris, poteter eller pasta som tilbheør. Og ikke minst litt grønnsaker

Annie

23.05.2011 kl.20:33

Ivar Rodriguez Kristoffersen: Takk for svar, passer bra at samboeren min er vietnameser og hekta på ris. Jeg har kun 3 måltider om dagen, bør jeg ha flere mellommåltider med yoghurt, salat osv da. Jo mere jo bedre sant? !:)

Ingrid

28.05.2011 kl.16:27

bra innlegg : ) Jeg er ei jente på 17 som er opptatt av å ha en sunn livsstil, men det som ødelegger for meg er at jeg er dårlig til å beregne tid. Jeg har eg.god tid men så tenker jeg at jeg rekker et ekstra gjøremål før jeg går og pusser tennene i en fei og prøver å nå igjen de andre. Dette er ikke morsomt og ikke bra for helsa. Jeg jobber med sken, men dårlig vane vond og vende.

Annie

02.06.2011 kl.20:52

Ingrid: takk for kommentar. Du kan prøve å lage en tids plan. Hvis du legger 10 min i mellom gjøremålene så vil du også ha litt tid i mellom. Det gjør altså ikke noe om du mot formodning skulle bli litt forsinket med et av gjøremålene.

Skriv en ny kommentar

Annie

Annie

23, Moss

En blogg som skal inspirere og informere. Hovedsaklig en moteblogg. Med en dæsj av økonomi, livet som samboer samt tanker, tips og ting som skjer i min hverdag. Grader: Bachelor i hotell og relasjonsledelse Kontakt: Annemarie.johannessen1988@gmail.com

bloglovin Norske blogger B L O G G L I S T E N . N E T

Kategorier

Arkiv

hits