I lille Norge. Hva nå?

Vi har ofte sett bilder av krigssoner, hørt historier om forferdelige massakrer og katastrofer. Vi tenker da ofte at det er fjernt. Det rammer ikke oss. Vi er trygge her i lille Norge.

Etter 11 september har vi lenge fryktet at noe slikt kunne ramme oss. Vi er en stor oljenasjon og er aktive i NATO og krigsherjede land . Nå er det et faktum. I Norge, i Oslo vår egen hovedstad har det skjedd en helt forferdelig massakre med minst 91 drept.

Jeg ferdes så og si daglig rundt Oslo S og sentrum. Det er steder som jeg har sett for meg som klare terrormål. Nå er det en realitet.

Det er helt forferdelig at uskyldinge unge har blitt rammet av dette på Utøya. Over 80 ungdommer er brutalt skutt og drept av en mann ikledd politiuniform. En uniform som skal være symbolet på trygghet. Et symbol for å skape ro i samfunnet rundt oss.

Vi må være nær hverandre. ta vare på alle rundt oss, spesielt venner og pårørende av de som er rammet. Ta også vare på de som fikk oppleve dette på nært hold.  La oss komme styrket ut av dette. Med et styrket samfunn. Et samhold mellom mennesker som står stærkere enn noen våpen. Ingen skal knekke oss.

Vi er norske i Norge og vi må holde sammen.

Hva er dine tanker rundt disse hendelsene? Sjokk, vantro, sinne, frykt, sorg.

5 kommentarer

Stine

23.07.2011 kl.11:36

har ikke ord..

Marthe!

23.07.2011 kl.11:36

Sorg !

sarai94

23.07.2011 kl.11:40

frykt og sinne :(

Nora

23.07.2011 kl.12:28

Når krigssonen ikke lenger er i utlandet, men midt i vår egen hovedgate...Det er så vondt. Vi er ikke norske å må holde sammen - vi er MENNESKER som må holde sammen.

psychomaster

23.07.2011 kl.12:47

Forferdelig at mennesker har slik ondskap i hjertet.

Skriv en ny kommentar

Annie

Annie

23, Moss

En blogg som skal inspirere og informere. Hovedsaklig en moteblogg. Med en dæsj av økonomi, livet som samboer samt tanker, tips og ting som skjer i min hverdag. Grader: Bachelor i hotell og relasjonsledelse Kontakt: Annemarie.johannessen1988@gmail.com

bloglovin Norske blogger B L O G G L I S T E N . N E T

Kategorier

Arkiv

hits