Oppskrift dip


Tatziki:

Ingredienser: 

3-4 dl tyrkisk yoghurt naturel

1/2 agurk

sitronsaft 

kværnet pepper 

Fremgangsmåte:

Hele oppskriften kan justeres etter behag. Dette er min variant. Ha yoghurt i en bolle. Del agurken i fire på langs og skjær av frøene (det bløte inni). Deretter rasper du agurken med et rivjern. Har i en liten dæsj sitronsaft og litt kværnet pepper

Server til brød, salater, sjømat, grillen og spesielt som dip til grønnsaker. 

Aioli

Ingredienser: 

4 eggeplommer

1 krm salt 

1 spiseskje senep 

2 dl solsikkeolje

 Kværnet pepper

Fremgangsmåte:

Pisk eggeplommene sammen mes salt til det blir en tykk røre. Rør inn senep. Deretter sper du på med oljen mens du rører. Avslutt med pepper. Om du liker færsk hvitløk så kutt opp et fed og tilsett sammen med pepper.

Server til stekt eller grillet kjøtt. Passer også perfekt til tapasbordet, f eks dip til poetetbåter.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Annie

Annie

23, Moss

En blogg som skal inspirere og informere. Hovedsaklig en moteblogg. Med en dæsj av økonomi, livet som samboer samt tanker, tips og ting som skjer i min hverdag. Grader: Bachelor i hotell og relasjonsledelse Kontakt: Annemarie.johannessen1988@gmail.com

bloglovin Norske blogger B L O G G L I S T E N . N E T

Kategorier

Arkiv

hits