juni 2010

Skolevalg, hva gjorde jeg og hva er mitt råd?

Jeg har nå fullført min bachelorutdanning i hotell og relasjonsledelse på Markedshøyskolen. Nå skal jeg fortelle litt om Markedshøyskolen og hvorfor jeg synes denne skolen har vært bra.

 

Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle studere noe med ledelse. Men hva?

Valget havnet på hotell og relasjonsledelse. Hotellkunnskap er noe man kan ta med seg i alle jobber "hospitality" er noe jeg forbinder med en av de beste servicenivåene. Hvertfall sammenliknet med andre transaksjoner over disk.

Relasjonsledelse er kjempe spennende fordi den tar for seg den viktigste ressursen i en organisasjon - mennesket.

 

Når jeg skulle velge skole så så jeg på både BI og andre store skoler . De var jo så ufattelig store og da er det lett å bli borte i mengden.

Sammenliknet med Bi så er markedshøyskolen en liten skole. Fordelen ved en liten skole er at man blir sett raskere om man er 200-300 istedefor 700 i de største klassene.  Det er som oftest 50-100 normalt i de enkelte klassene på MH, så sant de ikke har timer sammen med andre klasser

Noe av det spesielle med undervisninge på MH er at de fleste fagene er delt opp i vurdering av individuell eksamen (60%) og gruppe innlevering (40%). Fordelen med dette er at man lærer og utvikler ferdigheter både individuelt og i team. Dette er noe som helt kalrt er en fordel i jobbsammenheng.

 

Hvis det er en ulempe med denne skolen så er det at den ikke er like annerkjent globalt ennå. Men det kan jo endre seg når tidligere studenter begynner å blomste internasjoanlt.

 

Viste du at du forsatt har muligheten til å begynne på markedshøyskolen? De har fortsatt mange Ledige studieplasser.

After education, what's next?


Bachelor oppgaven er levert og bachelorutdanningen i hotell og relasjonsledelse på Markedshøyskolen i Oslo er nå fullført.

Hva står nå for tur?

Jeg er helt sikker på at flere i samme situasjon som meg har grubblet over mange valgalternativer, det finnes jo så mange.

  • Ta en ny bachelor grad
  • Gå videre på en master grad
  • Studere i utlandet
  • Jobbe i utlandet
  • Reise jorden rundt
  • Begynne å jobbe
  • Eller bare slå seg til ro og få barn

Jeg bestemte meg for å se etter jobber. Det var ikke akkurat en enkel sak for meg som er så kresen. Men i og med at jeg har drevet med forbrukersalg i flere år så har salg blitt noe som motiverer meg mest når det gjelder arbeid.

 

Det som er så morsomt med salg er at når du har fått et salg og kunden viser begeistring og er fornøyd så får man en slik fantastisk lykkerus inni seg. Jeg var gått lei det tradisjonelle forbrukersalget i butikk og fant til slutt drømmejobben som salgskonsulent i Soliditet Norge som driver med business til business salg.

 

Så mitt råd til dere som nå grubbler på hva dere skal gjøre er å be dere om å gå litt inn i dere selv. Kjenne på hva som virkelig driver deg og gir deg begeistring. Selv om det som faller inn i hodet ditt egentlig virker helt sprøtt og umulig å oppnå så prøv.

Veien kan bli humpete og lang, men tenk så deilig følelse når du har oppnådd det du ønsker:

 

Ønsker alle lykke til med valgets kval.

Annie

Annie

23, Moss

En blogg som skal inspirere og informere. Hovedsaklig en moteblogg. Med en dæsj av økonomi, livet som samboer samt tanker, tips og ting som skjer i min hverdag. Grader: Bachelor i hotell og relasjonsledelse Kontakt: Annemarie.johannessen1988@gmail.com

bloglovin Norske blogger B L O G G L I S T E N . N E T

Kategorier

Arkiv

hits