september 2009

Hvordan få drømmejobben? <3

Få bakgrunnsinfo om virksomheten du søker jobb hos. Se på nettsider, snakk med folk du kjenner som jobber der. 

 

Når du forteller om deg selv, ikke rams opp masse ting. Fortell heller om en spesiell jobbsituasjon og hvordan du tenker i spesielle situasjoner.  Legg vekt på det du er best på som gjør at du kanskje skiller deg ut.

IKKE si, er er flink til å lytte, samarbeide, er effektiv og fleksibel. Fortell heller noe rundt disse egenskapene. Alle andre som søker sier akkurat de samme egenskapene. På et jobbintervju gjelder det å skille seg ut. 


Bruk av referanser:

Når det gjelder bruk av referanser så er det mange som gjør grove feil.

Regel nr:

1: Spør referansen om du kan sette han/hun opp som referanse.

2: Ha hyppig kontakt med referansen din. Fortell om at du har oppgitt han som referanse, og at han/hun kan forvente at hun blir ringt opp av f eks Hydro. Fortell hva slags stilling du har søkt og hva du synes din referanse bør legge vekt på når de ringer f eks, hvor effektiv du er i arbeid.

3. IKKE bruk referanser som du er usikker på hva synes om deg. 

4. Ikke bruk referanser som du ikke har hatt kontakt med på mange pr, det er ikke sikkert de husker deg en gang.

 

IKKE bruk referanser om det ikke står i stillingsanonsen. Er mange arbeidsgivere som helst ikke vil snakke med din nåværende arbeidsgiver. For din nåværende arbeidsgiver kan finne på å si negative ting for å beholde deg. Arbeidsgivere gjør alt for å beholde sine gode medarbeidere.

 

Alt dette er viktig for at din potensielle arbeidsgiveren din skal få et så positivt inntrykk som mulig. 

Feilen kan ligge i referansen og ikke i selve søknaden. 

Ikke skriv et brev i søknaden, husk at du skal ha god grunnlag og gode inntrykk du kan gi under jobbintervjuet også.

 

Ring gjerne å still spm ang stilling. Et triks er å allerede under en slik tlf samtale gi en presentasjon på noen linjer. Dette kan gjøre at den potensielle arbeidsgiver husker deg og synes du virker ivrig og lærevillig.

Bruk alltid chip først


Det er stadig brukt skimming for å kopiere korts magnetstripe. Chipen på alle nye kort kan ikke kopieres. Når du skal betale med kort bør du derfor setter kortet
direkte i CHIP-leseren, ikke dra magnetstripen først slik som mange gjør. Gammel vane for mange, men om du gjør chip tilo en vane kan du unngå å bli svindlet.

Mote høst 09

Alle bør innvestere i alt dette. En Chanel liknende veske er et must, passer til alle anledninger.

Lange boots er veldig IT den sesongen her også, helst over knærne. Alle bør ha sorte pumps i skapet, de går aldrig av moten.

En biker jakke bør alle ha, flott å vise at man er litt tøff en gang i blandt.  

Det er flott å ha en blazer jakke med et army snitt med stor knapper.

Acessories bør være sølv. Sølv passer perfekt til denne tøffe sorte looken. Gjerne med sløyfedetaljer.

FRP vil hva? Lurt?

1. Frp vil legge ned Lånekassen og overlate studentene til kommersielle banker. 


2. Frp vil lete etter olje i Lofoten/Vesterålen - uavhengig av ekspertenes råd!

3. Frp vil rangere elever og henge ut enkeltskoler i avisa.

4. Frp vil masseprivatisere skolen og skape større forskjeller mellom elevene.

5. Frp vil fjerne formuesskatten og gi Norges 100 rikeste over 7 millioner i skattelette hver.

 

6. Frp vil privatisere velferdstjenestene og la lommeboka avgjøre hvor lenge du skal stå i helsekø.

7. Frp vil stanse innvandringen fra land der folk ikke ser norske ut.

8. Frp vil halvere kulturbudsjettet.

9. Frp vil endre ekteskapsloven å gjøre det vanskeligere for homofile å gifte seg og adoptere barn. Er ikke all kjærlighet like mye verdt?

10. Frp vil sette bestemor ut på anbud og la kommersielle aktører tjene penger på bestefar.

 

Så IKKE stem FRP. Les mer på facebook gruppen (Valg 09: 30 grunner mot Frp)

 

Historien om en avhengighet (hvordan få det bedre?)
HVA, det er bare en gulerot igjen i kjøleskapet hva har skjedd? Da jeg la meg var det 8 stk gulerøtter i kjøleskapet, da jeg våknet var det 1 stk igjen. Hva har skjedd i løpet av natten?

Det var ca kl 23.30 natt til søndag hendelsen skjedde. Den etterlatte har en teori om at "Johnny" fikk et alvorlig snacks kick rundt 23.00.

Spor på åstedet tilsier at det har skjedd en desperat jakt etter et alternativ til snacks(chips). Sofaen er ikke slik den ble forlatt, skap og skuffer står også åpne. Tydelig preget av en vill leting. Siste spor ender i kjøleskapet hvor det finnes fettavtrykk på håndtak og i grønnsakshyllen. Det ligger en spiss gjenstand på kjøkkenbenken, noe "den etterlatte" tror kan ha vært våpenet som er brukt for å partere objektet.

"den etterlattes" konklusjon er at "Johnny" i sin desperate jakt gjennom stue og kjøkkenet fant sitt alternativ til snacks(chips) i kjøleskapet. Offeret ble 7 uskyldige gulerøtter.


Så jenter, hvis deres kjære trenger å bli litt sundere så kjøp sunde alternativer og putt det i kjøleskapet:)

The Body shop nr 1 på service 20% avslag på bestselgere

 

The Body Shop feirer at vi ble best på service i hele Norge. The Body Shop ble nr 1 på service i følge Respons sin omfattende kundeservice måling. Nr 2 ble Estetique og nr 3 Parfymelle.

HER kan du lese litt mer om undersøkelsen.

For å feire denne seieren kjører vi 20 % avslag på våre topp 10 produkter:

 

Sjelden toppselger produktene er på tilbud, så her gjelder det og hamstre til gaver og fylle opp skapet:D

 

Legg merke til de usynlige i samfunnet

 


I et samfunn hvor Janteloven er sterkt forankret er det vanskelig nok å  ta vare på seg selv.

Har du noen gang f eks gått oppover Karl Johan med munnen til et stenansikt uten et lite tegn til positiv instilling?


Hvor ble det av det vennlige og åpne mennesket?
Hva skjedde med å ta i mot alle med åpne armer og åpne hjertet og ta de inn i varmen?


Har du noen gang tenkt på det?

Tenkt på at personen du nettopp gikk forbi med ditt stenansikt faktisk slet kraftig psykisk? Vi ser stadig statistikker på enslige og folk som sliter psykisk. Det psykiske kan vi ikke se. De er usynlige.  

Har du noen gang tenkt at et lite smil kunne reddet hele dagen til denne personen? Et smil som kunne få han til å få et lysere syn på livet, et smil som gav han håp, et smil som ga han vilje til å bli noe og gjøre en forandring i livet sitt. En vilje til å lykkes.

 

Selv om du har en dårlig dag, trenger du ikke la det gå utover alle andre.

De har aldri møtt deg,sett deg eller snakket med deg. Hva har de gjort for å fortjene ditt drepende blikk.

Når man sier at blikk kan drepe, er ikke det bare et uttrykk. Tenk deg at en person har tenkt på å ta selvmord flere ganger men alltid har hatt et lite håp som har holdt han i live. F eks nå i disse finanskriser har folk hatt en negativ innstilling til alt og alle rundt seg og gitt drepende blikk til mange. Tenk om denne personen hver gang han tenker sine vonde tanker får et drepende blikk av alle han går forbi, får han håp da?

 

smil, smili, smil. Make their day. Ser du noen som ser ut til å ha det vondt det siste de trenger er medlidenhet. De trenger et smil, et smil som indikerer håp.

 

Paraply i vinden, holdt av "Jan Thomas"

Jeg gikk oppover Karl Johan en regnfull dag  for noen dager siden. Noe jeg la merke til var at alle hadde paraply, Karl Johan var full av paraplymennesker. De fleste var sorte.
Jeg vet ikke hetl om jeg synes det er manndig med paraply. En av de stressede dresskledde mennene i hovedgaten hadde paraply. Jeg synes det fikk han til å se nesten litt feminin ut. Med dress og bare en paraply for å ikke krølle dressen men holde regnet borte.
Men egentlig så er det blitt mer og mer akseptert at menn er feminine. Men er egentlig det det rette ordet? En mann er jo ikke feminin bare han bryr seg om hvordan han ser ut, i klesveien. En mann er i følge min mening heller ikke feminin om han bruker hudprodukter. Det er jo ikke tøft å ikke ta vare på huden sin.
Så hva gjør egentlig en mann for feminin? 

Vekt-diskriminering hvorfor?

Jeg har alltid fått høre at jeg er tynn, hvorfor synes folk det er greit å gå rundt å si at folk er tynne?

Jeg skjønner det om det hadde blitt et problem som jeg ikke kunne innse og det kunne hatt fatale følger. Men det har det aldri hatt for meg. Jeg spiser faktisk mer enn de fleste jeg kegging. Men det har seg faktisk sånn at jeg har rask forbrenning så hvis jeg skal legge på meg må jeg bo i en matbutikk.

Men tilbake til at folk sier at andre er tynne. Det er rett og slett frekt synes jeg. Jeg går ikke akkurat rundt og sier at folk er feite. jeg skjønner ikke at det går ann å være så frekk. Hvorfor er det så nødvendig å si det. Tror ikke folk jeg er klar over det? Tror ikke folk jeg er normal og ikke gjør noe med det? Folk sier du er tynn du må legge på deg litt. I KNOW men hva skal jeg gjøre da, kapre en matbutikk og få betalt for det. Er du klar over hvor mye jeg må spise med rask forbrenning? Hvertfall 10 måltider pr dag (inkludert mellommåltid).

Skal jeg liksom gå bort til noen jeg synes er feit og si at ØY du er feit, jeg tror du må slanke deg litt. En hver person som har respekt for andre mennesker ville ikke gjort det.

Fordi det er greit og mer akseptert at folk er tynne skal det da være greit å si at noen er det? Jeg har samme problemet som en som er tykk, bare andre veien. Men dette skjønner ikke folk. De sier HAHAHA har du et vekt problem, du er jo tynn. Er liksom alt perfekt når man er tynn da eller? Jeg skulle så ønske jeg hadde former jeg.

Min mening om kropp:

Min mening om kropp er at folk må få lov til å ha den kroppen de har, i den grad den er sund og personen er frisk. Men når det begynner å bli et problem da må man selv innse at man må gjøre noe med det. Dersom man f eks som tykk ikke kommer seg opp av sengen eller som tynn har undervekt på 30% 40% under idealvekt og fortsatt ikke innser at det er et problem, da bør en WAK UP CALL gjøres, men ikke av hvem som helst. Man ser om en person trives med vekten sin eller ikke.

Jeg synes det er penest og ha former, jeg skal ikke gå noe mer inn på hva former er for meg.

Hvis man er tynn er det fint om man har muskler, jeg har begynt å trene, muskler veier mer enn fett og man slipper slik en hengslete holdning. Man ser rett og slett sundere ut når man trener uansett vekt.

Det viktigste er at man trives med sin kropp og har en sunn kropp og livsstil. Å endre til et sundere kosthold kan ha effekt på mer enn bare vekten, det kan gi deg en positiv livskvalitet og ikke minst masse energi:)

Har du opplevd det samme som meg som over eller undervektig? Fortell gjerne din historie og del erfaringer:) Husk at du er UNIK<3

 

Ukens produkt - Stopp menneskehandel av barn og unge

 

 

 

Viste du at over 1 million barn er ofre for menneskehandel  hvert år?

The Body Shop internasjonal samarbeider med ECPAT internasjonal (End Child Prostitusjon, child porography and traffiching of children for sexual purposes). De oppererer i samarbeid med over 80 organisasjoner i 70 land. I Norge bli representern av Redd barna. 

I forbindelse med -  Stopp menneskehandel av barn og unge lanserer The Body Shop håndkremen Soft hands kind heart håndkrem. Hver gang denne håndkremen blir solgt går 55 KR til ECPAT for å bekjempe menneskehandel både i Norge og internasjonalt. 

 

Produktet - Soft hands kind heart:

 • Beskyttende og lindrende for hendene
 • Føles ikke fet og trekker raskt inn
 • Angelikaekstrakt - lindrer, fukter mykgjør
 • Økologisk oliven olje fra solidarisk handel i Italia - fukter og pleier
 • Glyserin - Veldig effektiv, mykgjørende og fukter

Tips: Påfør Soft Kind Heart på dagen som en dagkrem spesielt etter håndvask.

Bruk en rikere håndkrem  på kvelden over natten sammen med Thirsty hans moisture glows (handsker) og et tykt lag med Almond hand rescue treatment eller Hemp hand protector.

 

Hjelp The Body Shop, Redd Barna og ECPAT internasjonal med å stoppe menneskehandel av barn og unge:

 • KJØP SOFT KIND HEART HÅNDKREM 109,- KR

 

Hvordan bekjempe?

 • Lage et informasjonsprogram til enslige mindreårige asylsøkere som er i den største faresonen for å bli ofre for menneskehandel her i Norge.
 • ECPAT internasjonal vil bruke sin del av pengene også i land hvor The Body Shop ikke er representert.
 • Kjenner du noen ofre for menneskehandel? Kontakt Kripos eller protect@ecpat.net

Hvem er ofre?

 •  Godtroende barn som søker et lykkligere liv ved å skaffe penger til familien. 
 • Barn som blir lurt til å finne lykken.
 • Barn på mottak som forsvinner
 • enslige asylsøkere
 • Barn som ikke har lært noe om menneskehandel er lette og overbevise
 • Barn med en familie i et samfunn i oppløsning
 • Barn som har et ønske om å forsørge og hjelpe en sin svakstilte familie
 • Barn er ikke klar over hva faren og faresignalene er så en bevistgjøring kan hindre menneskehandel i stor grad

Ta avstand fra menneskehandel husk at de som kjøper prostitusjon altså støtter denne industrien.

 

Hjelp The Body Shop, Redd Barna og ECPAT internasjonal med å stoppe menneskehandel av barn og unge:

 • KJØP SOFT KIND HEART HÅNDKREM 109,- KR

 

 

Kjolemote i år<3

Kjolemoten i år er flotte detaljer på rygg, kjempe sexy med v-rygg men ikke en helt åpen rygg. Med v-rygg får man en flott kvinnelig form uansett om man har former eller ikke. 

Hvis du vil ha en litt rock-chic stil er det tøft med en markert glidelås i ryggen. Det er også veldig IT med nagler nå også, har du ikke nagler på plagg, så ha det på vest eller veske.

Siluetten på kjolen skal endten være ettersittende eller gå inn i midjen med et litt videre skjørt under midjen slik som kjole nr 1:)

DIsse er fra Rare Fashion og de får du kjøpt:

 

Få gratis sko HER

Nå er gratis sko endelig i Norge. Her kan du også få en rekke andre ting gratis. Du får 50 startpoeng når du melder deg inne.

Disse poengene kan du bruke på f eks på gavekort på Bianco eller din sko ved å trykke på denne linken HER

Ikke akkurat den billigste pizzaen i byen (bilde)

Gikk forbi denne plakaten i Moss i går, må si jeg synes 888,88 kr for pizza og brus var litt i det dyreste laget. Hehe. Har du noen gang kommet forbi slike merkelige skilt?

Annie

Annie

24, Moss

En blogg som skal inspirere og informere. Hovedsaklig en moteblogg. Med en dæsj av økonomi, livet som samboer samt tanker, tips og ting som skjer i min hverdag. Grader: Bachelor i hotell og relasjonsledelse Kontakt: Annemarie.johannessen1988@gmail.com

bloglovin Norske blogger B L O G G L I S T E N . N E T

Kategorier

Arkiv

hits