september 2011

HOT or NOT

Fant denne jakken på /Nelly til kr 659,-  Er litt usikker på farge men heller mest mot den til venstre.

HOT or NOT?

Hvilken farge ville du valgt? 

Annonsebasert link:

Dagens sko


Dagens sko. Disse fikk jeg i posten for noen dager siden. Litt stive å gå i men øvigt gjør mester. I dag kombinerte jeg de med skinny jeans fra Diesel.  Disse finner du hos /Nelly kr 479,-

Annonsebasert link:

Vintersko guide

Sko med platå:

Nå som det fortsatt er bart på bakken så sverger jeg til høye sko. Har nettopp sikret meg skoene til vensre. Et kupp fra Nelly vil jeg si. Super behaglige å gå med, tross høyden.

        /Nelly kr 399,- /Eurosko kr 699,- Roots kr 699,- /Bianco kr 550,-

 Herreinspirerte  sko:

Om du foretrekker flats bedre så er den herreinspirerte skoen et sikkert valg. Kombiner gjerne med en dressbukse som er litt for kort slik at du kan ha herresokker i skoene. Utrolig lekkert. Den androgyne trenden er kommet for å bli spør du meg. Om du er litt usikker på hvordan stil som kobineres med slike flats ta en titt på Elin Kligs Blogg for inspo. 

Liker du høye sko best finnes det flere varianter av høye loafers. Jeg elsker de til høyre. 

/Bianco kr 900,- resten fra /Asos kr 352,- kr 453 og kr 453,-

 Høye støvletter: 

Noe av det lekkreste på vinteren er etter min mening de klassiske høye skinn støvlettene. Både praktisk og moteriktig. Jeg har de til høyre. Den er i semsket skinn og passer perfekt nå i høst. De andre tre er perfekt for vinteren. Husk impregnering. Jeg bruker alltis impregneringen fra Bianco.

        /Eurosko sko nr 1 og 2 kr 1499,- kr 1299,- /Dinsko kr 499,- /Eurosko kr 999,-

 

Hvilken stil likte du best?

Finner du en favorittsko blandt disse? 

 

Linken fra Nelly er annonsebasert:

Fall quote

Høsten er utrolig vakker.

hjertebarn

Stella<3

Regninger. Hva kan skje om du er sen?Det er ikke alle som skjønner noe av brevene som kommer i posten. Mange har kanskje opplevd at man får en purring dersom en faktura har gått over fristen og hva er egentlig inkassovarsel?

 • Purring på faktura som ikke er betalt til forfallsdato. Da er det lagt på et gebyr på det opprinnelige kravet. 
 • Du har ikke krav på å få purring før inkassovarsel. Så du kan få inkassovarsel uten å ha fått purring.
 • Inkassovarsel er et varsel om at fakturaen går til inkasso om du ikke betaler innen fristen på varselet.
 • Betalingsoppfordring - saken er gått til inkasso og det er nå blitt saksomkostninger i saken. Dett kalles salær. Salær er et slags gebyr inkassobyrået tar fordi saken er sendt til inkasso. Satsene på salær er satt av staten/Justisdepartementet. Det nytter ikke å klage på denne omkostningen når saken er gått til inkasso. Om du ikke betaler innenfor frisen på denne vil saksomkostningene dobbles. 
 • Du får ikke en betalingsanmerkning før saken er tatt rettslig ved dom når man er privatperson. Det er ikke gunstig. Det kan faktisk medføre at du ikke får lån. 

Som du sikkert har sett på luksusfellen så kan et lite opprinnelig beløp fort bli veldig stort.

Les tidligere innlegg om råd til din privatøkonomi her

Spørsmål?

NY fashion week designer highlights

Rachel Zoe:

Er det noen som kan mote så er det Zoe. Hun er en av amerikas mest ettertraktede stylister. Hun har jobbet beinhardt for å komme dit hun er i dag. Hun har faktisk ingen formell utdannelse. Hun er et prakt eksempel på at hard arbeid "pays off".

Hennes kolleksjon er variert men likevell veldig gjennomført både i snitt og stil.  Den tidlgiere modellen Briget Bardot og sør Frankriket var inspirasjonen til kolleksjonen.

Mye print både på topper og kjoler. Liker spesielt kombinasjonen med shorts en romantisk chic topp med tailor jakke til. Maxi kjoler og skjørt er noe hun sier preget mye av kolleksjonen.


 

 

Ralph Lauren:

Ralph gikk heller ingen moteskole. Han startet med å selge slips til sine medstudenter. Men de høyr ambisjonene om å en gang bli millionær hadde han alltid. Han fikkk etterhvert støtte og startet da sin eget merke Polo som han senere kjøpte rettighetene til. 

Kolleksjonen har selvfølgelig flere looks med  klassiske mens suits. Men viser også sin feminine tuch med bomstrede lette kjoler som bærer preg fra en prærie gård fra 40 tallet. Mye glam med glittrede topper og kjoler og lette feminine partykjoler.

  Tadahashi Shoji:

Han hadde alltid interesse for tegning og maling. Han ble under sine oppdaget og headhuntet til en annerkjent japans kunstner/artist. Han ble eterhvert introdusert til New York hvor han fant sitt kall i moteverden. Han har virkelig funnet sin egen nisje.

Hans kolleksjon er veldig romantisk. Flotte og feminine snitt og stoffer.   

NY fashion week FAILURE??

Det er ikke alle trender som egner seg andre steder enn på catwalken. Jeg hadde blitt ganske sjokkert og skremt om jeg hadde sett noen gå med et av disse antrekkene offentlig. Men kan jo være morsomt til utkledning?

Kunne du gått med noe av dette? 


Jeremy Scott


Jeremy Scott


Jeremy Scott


Jeremy Scott


The Blonds


The Blonds

Rabattkode hos Yves Rocher

På Yves Rocher finner du alt fra make up og ansiktspleie til kroppspleie, gaver og kosttilskudd. Vært å ta en titt å prøve de forskjellige produktene. Bestiller du over kr 150,- så er det dessuten fri frakt. 

Viste du at Yves Rocher kontrollerer prosessen fra innhøsting av ingredienser til ferdig produkt? De bruker først og fremst dyrkede planter og deler av plantene som kommer igjen.  

Benytt rabattkode FALL20 frem til 28 sep og få 20 % på hele kjøpet.

Du kan også nå få massiv rabatt på blogg spesialene hos de nå. her 

Annonsebasert innlegg: 

Enda en grunn....

..for å tørke støv hjemme. Forskning viser nemlig at hybelkaniner kan være kreftfremkallende.

 Å tørke støv er noe av det kjedligste jeg vet. Men med tanke på at støv faktisk består hovedsaklig av døde hudceller er det verdt en god sveip i ny og ne. Jeg bruker som regel Swiffer støvmop. Men det skal være enda mer effektivt med en mikrofiber klut. 

En til er hvertfall sikkert, så fort jeg får råd til det så skal jeg i all høyeste grad vurdere en egen hushjelp.

NEW YORK FASHION WEEK #3

Elie Tahari:

Han emigrerte til USA for å bli elektriker, det var noe helt annnet som viste seg å være hans kall etter at han hadde jobbet som selger i en klesbutikk i New York. 

Han var faktisk den første motedesigneren til å ha sin egen butikk i Madison ave.

Han har en stor fokus på dressjakker, se bare den utroli lekkre lyseblå nedenfor. Tahari er absolutt en av mine favorittdesignere. Her ser dere hvorfor. Han har en helt unik evne til å kombinere stoffer og farger. Det jeg elsker med denne kolleksjonen er alle de lette stoffene med delikate draperinger, duse fargene kombinert med lit shiny glam og maskuline jakker.


   

Jeremy Laing:

Kolleksjonen fokuserer mye på lag på lag med delikate stoffer med duse fargekombinasjoner med lekre draperinger. Varme høstfarger gir kolleksjonen en litt varme i den ellers kald-farget kolleksjon.


 


J-Mendel: 

Kolleksjonen har enkle kvadratiske overganger med lag på lag, print og farger (color block), rette linjer og skrå snitt og avrundede lengder. Flotte og moderne fargekombinasjoner og snitt.
Minner også på at dere må huske å stemme på mit bidrag. Om du er snill og legger inn en stemme så skal du få to kommentarer tilbake:) stem her.

Wood watch fra Wewood men hvilken?

Jeg må bare ha en slik. Den er jo perfekt til en etnisk jungel look. Jeg står mellom disse tre. 

du finner de her eller hos Wardrobe19 her  

Hvilken burde jeg velge og hvorfor?

FASHION WEEK NY 2#

Diesel black  gold:

Diesel har siden sin opprinnelse henvendt seg til det unge voksne markedet. Sofistikert, trendy og røft.

 Denne våren er det glam som gjelder. Glam, lag på lag og mixing av stoffer. Ton ned en glammy skinnende topp med en ensfarget jakke. Eller for den litt mer vågale så kan du glamme den enda mer opp med en shiny bukse til. jeg kan hverfall si at jeg elsker disse kombinasjonene av røft og sofistikert.

 

DKNY:

Fantastiske Donna som forlot sitt springbrett "to design modern clothing for modern people". Brandet DKNY handler om frihet, maskulin vs feminin. Rett å slett å være kvinne og forstå kvinnens proposjoner. Visningsdagen var for henne veldig spesiell av to grunner. Det var 10 år siden DKNY-day og sep 11.

Hennes inspirasjon for vår kolleksjonen var Amerika. Rødt, hvit og blått. Feiringen av Amerika og morgendagens kvinne.

 Doo-ri:

Hun har vunnet flere mote priser og hadde sin debut på New York fashion week i 2004. Hun er kanskje mest kjent for sine kjoler med helt unike draperinger.  

Vår kolleksjonen hennes er enkel men alikevell kreativ med unike draperinger både på over og underdel. Fin kombinasjon av duse lyse farger og snitt. Hun er virkelig dyktig til å få frem det beste ved en kvinnes kropp.

Jeg må bare understreke en ting. Disse draperingene er bare helt fantastiske. Flagrende plagg men likevell utrolig feminint. 

 

WANTS from Nelly and JeffreyKjolene er fra kr 699,- og kr 749  /Nelly Jeffrey Campbell sko kr 880,- /Nordstrom kr 760,- /Need Supply

Litt usikker på om jeg skal gå for begge kjolene. Heller mest mot den første.

Når det gjelder skoene så liker jeg begge men synes nr 2 er mer praktisk både fargemessig og at den tåler mer vann.

Hva ville du gått for?

Inspo looks

Les bloggen hennes  her

Les bloggen hennes her 

  Les bloggen hennes her

 Les bloggen hennes her

 Les hennes blogg her 


Les hennes blogg
her

NEW YORK FASHION WEEK 1#

Bibhu-Mohapatra:

Designeren starten med en master i økonomi og er medlem av "The Council of Fashion Designers of America". Han har vunnet "Fashion institute of technologys kritiker pris for #Best evening wear designer of the year" . Etter det har hans karriere bare blomstret. Han har bakgrunn fra Halston, J Mendel og har nå startet sitt eget merke.

Kjoler i elegant lett materiale både lange og korte. Fargene sort, brun, blå, grå og rosa går igjen. Dette er helt klar en designer vi kommer til å se mere av. Elegante og unike snitt gjør kolleksjonen veldig spennende androgyn og feminin. Jeg bare elsker stilen hans. Han har virkelig fått et feminint preg til en ellers maskulin look i mange av plaggene sine.

 
 Carolina Herrera:

Hun er fantastisk og kan det hun driver med. Hun startet med dette i 1980 og har vunnet utallige motepriser siden hun startet for seg selv. Hun har en helt unik stil og et svært innovativt og trendy desig i sine kolleksjoner.

kjoler, futuristiske belter, print, farger, silke, eleganse med et snev av minimalisme. Elsker snittene og detaljene på plaggene. Dette er et eksemplarisk eksempel på hvor mye et belte kan gjøre med et antrekk.

 
 Diane Von Furstenberg:

Hun hadde frem til sin skillsmisse i 2001 tittelen Prinsesse. Hun ville være sin egen person og ikke en som bare var giftet inn og skulle gå fra dessert til dessert. Det er noe hun virkelig har greid hun er en utrolig sterk kvinne som også viser dette i sine kolleksjoner. Trendy, fargerike og elegante.

Lag på lag, farger, print, androgyn, feminin og trendy. Elsker kombinasjonene av di duse fargene grått og blått passer perfekt sammen. Her ser man at farger med samme duhetsgrad fint kan fungere sammen. Color block må ikke ta helt av. 


PELSMOTE, DØDE DYR ELLER VARME KLÆR?

Hva er pels?

Pels er dyreskinn med hår- eller pels. Dyrevernet mener at "ekte pels" er pels fra dyr som er drettet opp eller fangstet utelukkende eller vesentlig for pelsens skyld.

Inkluderer da altså ikke:

 • Skinn som er eller skal bli benyttet til lær
 • Materiale som klippes, skjæres eller gres fra dyr
 • Reinskinn eller skinn fra småfe, storfe, gris, hest eller andre domestiserte arter, med unntak av karakul (persianerpels). 

Dette er en internasjonal definisjon, og legges til grunn av næringsliv og dyrevernorganisasjoner over hele verden. Ønsker du å vite hvilke merker som tar avstand fra pels ta en titt på denne listen hos Dyrevern.no(direkte link).

Her har jeg derimot funnet frem til noen helt trygge varer for dere. For det er jo ikke noe tvil om at Faux fur kommer for fult denne høsten også. Det beste med det er jo at det holder oss ordentlig varme.

Hva synes du om pels?

Hvilken av stilene likte du best? 

 

Faux fur jakke /B-young 899,- Faux saueskinns votter /Asos 151,- sko faux fur  /Nelly-Black secret 1995,- veske  281,- /Nelly-Rivers Iseland

 

Jakke /Modstrøm, sko 399,- /Nelly lue 149,- /Nelly

 

Annonsebaserte linker: 

Høstfarger - inspo

 Høstens farger er alltid fantastiske. Rustikke fargetoner som rusen høst rød, forskjellige drue toner, grå og rosa sement. Fargene kan også gå fra industriell ødemark til farge inpirer av eldet metall som blekblå, jern grå og kobber brun og ikke minst gul og orange.  
Cravings


Disse skoene med fjær fra Irregular choice er så utrolig lekre. LOVE<3

Kappahl designers finest

Kappahl har kommet med en utrolig lekker kolleksjon nå som heter "designers finest", Flotte detaljer som oser ekslusivitet. Delikate stoffer kombinert med myke skinndetaljer for en "edgy" look. Jeg har helt forelsket meg i denne sorte buksen. Den passer jo til alt. 

Den grå genseren er utrolig tøff med glidlåslommer og sklinndetaljer.  

Snittet på vesten gjør at du kan ha den uten på buksen.

Den disjon senepsfargen på blusen er bare helt utrolig fantastisk. Elsker draperingene.

Den  Bordaux røde blusen er perfekt til både stramme tights og vide bukser pga snittet bak og det delikate stoffet.


Grå genser med skinndetaljer kr 499.- Grå vest kr 499,- orange beige bluse kr 399,- rød vid bluse 599,- sort bukse med skinndetaljer 499,-

Denne kjolen er min absolutte favoritt fra kolleksjonen. Fallet, snittet lommene og belte gjør at den passer alle fasonger. Kombinert med choker smykke i sølv og skinn armebånd og gjerne noen brune sandaler med trehæl.

 


Kjole kr 599,- choker smykke kr 129,- armebånd kr 99,-
Jeg synes plaggene i kolleksjonen passer sammen fargemessige, gir en fin kobinasjon av stiler, materialer og trender. Man finner både rocka, chic, etniske, androgyne og futuristiske "pieces" i kolleksjonen. Alt finner du her

 Hva synes du?

London, Paris and America


Genser /Forever21, smykke/Asos, ring/Asos, øredobber /Nelly, smykke /Forever21, sort genser /Asos, armebånd /Forever21, sløyfe smykke/Accessorize, hvit genser /Forever21, rundt smykke /Forever21, lang topp /Asos.

 

T-skjorte/Forever21, smykke /Asos, armebånd /Asos, pocket veske /Accessorize, skulder veske /Asos, veske med hank /Asos Clutch /Asos, hvit singlet /Gina Tricot , flagg t-skjorte /Gina Tricot , hjerte t-skjorte /Gina Tricot , ring /Asos.

Jeg synes det er utrolig lekkert å bære flagg og tilbehør som er fra ulike land. Slik som f eks et smykke med et av Frankrikets kjente severdigheter Eifeltårnet. Paris bærer preg av en litt mer chick stil. London og Amerika er litt mer street og casual.

Hvilket land og stil liker du best? 

Asos men ikke for mennesker

 

Måtte se lit ekstra da jeg fant dette i nettbutikken til Asos. Barbie black dress og en pakke med alt man trenger av tilbehør. Noe å kjøpe til jentungen?

Synes du dette er søtt eller litt for ekstremt motefokus? 

9/11


Jeg husker fortsatt denne dagen. Jeg løp hjem fra skolen slik jeg alltid gjorde for å rekke "Days of our lives". Det ble ikke det den ettermiddagen. Et fly hadde kjørt inn i world trade senter. En hel verden var på en måte rammet. Pluttselig ser vi på direkte tv at noe treffer det andre tårnet. Enda et fly? 2986 døde som følge av dette angrepet.

10 år siden.

La oss minnes de døde. Hvil i fred. 

Livet er et evig vaske vaske


En ting er hvertfall sikkert. Etter at vi endelig (etter ca 1 år) fikk oppvaskmaskin i hus, har vaskinen blitt utrolig mye lettere. 

Hvem var det som alltid ryddet etter fest (tusen glass)?

- Jeg

Hvem var det som måtte skure alle andre ting på kjøkkenet?

- Jeg 

Er fortsatt  menns kvinnesyn at kvinnen skal være i hjemmet og styre med det. Mens mannen jobber? Nå jobber faktisk kvinnen også. Så det er vell ikke feil av oss å kreve en viss fordeling da? Joda da begynner menn og klage på at vi krever for mye da pluttselig. Så vi skal da altså jobbe, ta oss av barne og huset? 

Hvilken kvinne boende sammen en man har ikke fått kommentarene, 

- Ja jeg tar det i morgen. 

- Ja jeg skal bare gjøre ferdig dette først.

- Jeg tok det i går så i dag er det din tur (hva med de 100 gangene jeg tok den før deg?) 

- Jeg orker ikke jeg er sliten 

 

Er det slik at det alltid vill være et slikt kvinnesyn?

Hva tror du? 

Hot OR not


Dr Martens kr 1495,- og 1395,-
/Nelly

 

Reklamebasert innlegg:

How to style the classic white shirt


Skjorte kr 199,- /Ellos, belte kr 181,- /Asosarmebånd kr 99,-  /Nelly, mansjettknapper kr 353,- /Asos, brosje kr 199,- /Nelly, krage pins kr 100,- /Asos, sele belte kr 151,-  skuldersmykke kr 151,- sløyfe kr 80,. og bukseseler kr 121,- /Asos


Jeg vil påstå alle har en hvit skjorte i klesskapet sitt. Men en hvit skjorte kan fort bli kjedelig. Her her noen tips om hvordan du kan style skjorten.

Ha et enkelt bredt belte i livet, det er spesielt lekkert til en oversized skjorte.

Style med ulike smykker osm f eks en brosje festet ved øverste knapp, Mansjettknapper er alltid en klassiker i skjorteermene.

Velg skuledersmykker eller bukseseler for en mer maskulin look, varianten belte kombinert med seler er utrolig tøff. Fant  også noen utrolig lekkre V formede pins som gir en enkel touch til kragen.

Ønsker du en litt mer preppy look er en stor sløyfe utrolig lekkert.

Bruk store armebånd utenpå skjorteærmene for en futurisk look.

 

Reklamebasert innlegg: 

I want an old bike


Synes en vintage nostalgisk sykkel er et perfekt tilbehør til en tur til byen på kaffe etc. 

Hva synes du? 

Luksus VS budsjett - The birkin bag

 

Jeg skrev i går et innlegg om Jane Birkin og "The Birkin bag". Vesken har lenge vært et statusobjekt for de rike og velstående. Man måttte før stå på venteliste opp til 6 år for å få den. I fjor annonserte de at de ikke lenger har en vente liste og at den nå var tilgjengelig for alle. 

Vell. Prisen varierer ut i fra hva slags størrelse (jo mindre jo dyrere),  farge (kan fås i spesialfarger som baby blue, rosa og rød etc) , materiale man skal ha kalve skinn, struts, krokodille og øgle. En av de dyreste er skinn fra saltvanns krokodillen. Jeg fant en ganske mye rimeligere variant på Gina Tricot. Så min påstand er vell at den fra Gina er mer tilgjengelig både prismessig og i antall.

Birkin bag /Hermes fra kr 50 000,- til kr 840 000,- Maja bag /Gina Tricot  kr 299,-

Fashion icon of the 60 ans 70's Jane Birkin

 Jane Birkin er en Engelsk skuespiller, modell og sangerinne mest kjent for sitt arbeid på scenen. Navnet lyder kanskje kjent?

Det er hun fikk faktisk en bag oppkalt etter seg bedre kjent som "birkin bag" . Senarioet som ga  Hermès sjefen Jean-Louis Dumas inspirasjon er ganske tilfeldig. Hun satt vedidenav henne på flyet. Hun la sin strå  veske i cupen, men innholdet falt i bakken. Hun forklarte Dumas at hun synes det var vanskelig å finne en weekend bag i ordentlig kvalitets skinn. Han laget dermed en en sort veske i mykt skinn til henne.

Det er faktisk hun som synger  "Je T'aime,...Moi Non Plus" som har vært på noen reklamer tidligere. Sangen vakte mye oppsikt da hun ga den ut, hun puster tungt og stønner i sangen. En virkelig sensuell sang sunget på Fransk.

Hun har en helt fantastisk stil hvite skjorter og herre jakker og sokker i pumps. Flott inspirasjon nå som disse tiårene er tilbake i moteverden.   

RED woman walking

Kjole Vila kr 399,  veske Asos kr 201, dressjakke Asos kr 552, kjole Asos kr 503, skjørt Asos kr 453, bukse Gina Tricot kr 199, sko, ring og lip balm  /Nelly kr 399, kr 29 og kr 89, leppe penn maxfactor kr 99.

Signalrød trekker helt klart oppmerksommheten i din retning denne høsten. Denne fargen forbindes ofte  kjærlighet og lidenskap og vil være å se i  alt fra butikkvinduer, på leppene og som tilbehør. Du kan helt trygt gå for en  "head to toe"  rød look. Det var å se på blandt annet Lanvin sin høstvisning.

Hva synes du om rødt?

Til hvilken anledning ville du brukt rødt? 

 

Reklamebasert innlegg 

Diane Von Furstenberg - høst

Diane Von Furstenberg:

Hennes høst-kolleksjon var preget av colorblocking. Hun har også en av de som har sterke sjøfarger som grønt og blå i sin kolleksjon. Kolleksjonen har også flere signalrøde plagg som skal sette fokus på kvinnen "red equals hot..!". Festplagg i "sparkly" glitter, "see trough" med gold accesories var også å se. Denne sesongen skal vi virkelig skinne som stjerner på fest. Her er en liten Fargeoppsummering:

 

Hva med å komme med en slik på årets julebord? Du kommer garanter til å skille deg ut blandt de andre som går i sort og rødt. 

Blueblocks er utrolig stilig.

Hardt sofistikert. Statement farger.

You like?

You like? (kommenterer 2 ganger tilbake)

 
Jeg holder på å lage et trend innlegg nettopp om denne trenden. Kom da over denne konkurransen på Nelly. Kunne du gjort meg en stor stor tjeneste å stemme masse på mitt bidrag her.

Alle som nedenfor skriver at de har stemt etter at de har stemt får to kommentarer fra meg:) 

På forhånd takk<3 

DAGENS ANTREKK
Genser og skjørt /HM. Sko /icu, eurosko

Fotograf: Vibeke Johannessen. Finn henne på Flickr

Luksus VS budsjett


//Gina Tricot. //Chloe.

Handle i amerikanske nettbutikker (selv om de ikke shipper direkte)

Dere har sikkert opplevd at en del amerikanske nettbutikker ikke shipper til Norge. Du må gå en liten omvei men du fåt til slutt varene trygt hjem til deg likevell.

Det norske selskapet jetacarrier tilbyr en helt trygg videresendingstjeneste. Du oppretter rett og slett en egen adresse via jetcarriers hjemmesider.

Merk deg at varer over kr200,-  

Slik gjør du det: 

   1. Opprett en konto på  jetcarrier.com. Du får da en egen adresse med et personlig postnummer.
   2. Be banken din om å legge til denne adressen på bankkortet du kommer til å benytte.  Ring banken din og be de notere den amerikanske postboksadressen som en alternativ adresse på kortet ditt.   Noen  amerikanske nettbutikker sjekker at adressen på kortet matcher leveringsadressen.  
   3. Bestill varer fra hvilken som helst amerikanske nettbutikk og oppgi din amerikanske adresse.
   4. Registrer varen du har bestilt ved å følge innstruksene på jetcarrier. Oppgi innhold og legg ved ordrebekreftelse.
   5. Når pakken er kommet frem til din postboks sendes det en faktura til deg. Når fakturaen er betalt videresendes pakken til Norge.

 Nyttige tips?

Hvor handler du på nettet?

Hvilke nettbutikker skal du nå handle i?

Lauren Conrad ny kolleksjon

Lauren kom kanskje litt i skyggen av sin med-kollega i Teen Vogue Witney Port. Men nå er hun på vei til å bli et hett navn også i moteverden. Hun gikk på "The academy of art" i San Fransisco og "The fashion institute of design and merchendicing" i California. Hun designet sin første kolleksjon i 2008. 

Hun har nå designet en ny kolleksjon for  for den amerikanske nettbutikken Kohls se kolleksjone her.

Viste du forresten at du kan handle i amerikanske nettbutikker selv om de ikke shipper til Norge? (Lager et innlegg straks) 

Her er noen av mine favoritter fra kolleksjonen<3 

 • Platert skjørt veldig feminint både til en romantisk blomstrete topp og til en enkel ensfarget
 • Platert kjole i seksjoner med små prikker. Ren og moderne med inspirasjon fra 30-tallet
 • Herreinspirert shorts kombinert med en feminin romantisk topp i et lett materiale


 Hva synes du?

Luksus VS budsjett Til venstre en genser fra designeren /Carven. Sophie Hulme for /Asos

Jeg synes helt klart den til venstre er finest. En slik genser passer fint til en litt adrogyn uniform-look denne høsten.

Eie eller leie bolig

Den evige diskusjonen om å leie eller eie.

Når du bor hjemme:

Jeg jobbet et par år mens jeg bodde hjemme. Riktig nok deltid men det var jobb. Det mange unge glemmer er at når man bor hjemme så bør man allerede da begynne å spare penger. Hvordan skal du ellers få 10 % i egenkapital for å kjøpe din egen bolig. Det er sikkert noen som allerede her vender nesa mot mor og far med valpeøyne. Hvordan skal du da bli selvstendig? Pluttselig er de ikke der lenger. Hva gjør du da?

 • Spar
 • Vær selvstendig 
 • Søk råd hos de som kan. Familie, bank og kollegaer.
 • Finn ut hvor mye utgifter man faktisk har ved å eie eller leie. 
 • Lag matpakke, ta med egen kaffe i termokopp og andre tiltak du kan gjøre for å fylle opp sparekassa.

 

Et stort antall av studenter velger å leie. Når man leier så bør man også tenke taktisk og fremmover.

Sparing for unge:

 • Spar når du bor hjemme, da har du minimalt med utgifter.
 • Spar i BSU om du er under 34 år, betaler skatt og ønsker å kjøpe bolig. 
 • Bruk studentrabattene du får aktivt. Spar der du kan så slipper du penger rett ut av vinduet.

Utdrag fra boken "Skikk og bank" utgitt av DNB boken kan du lese her

 

Hvorfor leie? 

 • Du merker ikke noe til prisfall i boligmarkedet.
 • Bedre oversikt over utgifter. Det er som regel eier av leilighet/bolig som står for uforutsette kostnader i forhold til vedlikehold etc.
 • Enklere å flytte fra.
 • Lave flyttekostnader 

Råd før du leier:

  • Kom deg ut av bykjernen, det er billigere å leie. Undersøk da mulighetene for kollektivtrafikk. 
  • Les også tildigere blogginnlegg hvordan redusere husleien her.Hvorfor eie? 

   • Du er med i boligmarkedets verdiøkning
   • Renter og avdrag på lån er en form for sparing. Til slutt har du betalt ned alt, det er penger rett i lommen til slutt.
   • Øk boligens verdi ved å pusse opp, bygge ut ol. 
   • Lei ut deler av boligen, f eks et rom eller en kjellerleilighet.
   • Skattemessig gunstig

Råd før du eier:

   • Spar opp en buffer for vedlikeholdskostnader og uforutsette hendelser.
   • Sett en standard for kvalitet når du kjøper. (Bra, lite oppussing, dårlig, my oppussing)
   • Vurder å kjøpe sammen med noen dersom kostnaden vil være for stor for deg å bære alene. (Da er det lurt å forsikre hverandre) 

Les også mitt tidligere blogginnlegg /tips til par på boligjakt.

Nyttige tips?

Har du noen spørsmål? 

http://www.dn.no/privatokonomi/article2216494.ece

HOT or NOT/Prada

Hot or not?

For those rainy days

Musikalen singing in the rain brakte virkelig paraplyen til nye høyder. Veldig praktisk for menn i dress eller fruer med kjoler som ikke bør skrukkes.

Det finnes utrolig mye kjedelig regntøy. Men her fant jeg noen utrolig lekre Hunter støvler. Med hæl. Det er jo perfekt. Paraplyen fra Lisbeth Dahl er utrolig flott og feminin med den lille stjærten av en tupp. Hanken er veldig praktisk når det har sluttet å regne, da er det bare å henge den over armen. Regn kåper med hette er også i vinden. De fleste velger sorte tradisjonelle lang. Jeg synes denne var utrolig lekker. Sjøfarger som grønt og blått er jo på moten, så hvorfor ikke?!

Støvler /Hunter, paraply /Lisbeth Dahl, regnkåpe /Asos

Hva synes du? 

Fashion upgrade, the heritage of England - get the look

 


/Carven

Kilten er en keltisk nasjonaldrakt for menn. Den har siden vikingtiden fått en god del oppgraderinger og er nå på vei inn i motebildet på ny. Denne gangen kombinert med en look av preppy britisk skoleuniform og nettopp den tradisjonelle nasjonaldrakten.

Mønster: 

Skottske ruter, fiskeben og hundetanns -mønster mixet med lær  var å se på blandt annet Sonia Rykiel, Pucci, Christian Dior og Gucci sine catwalk visninger nå i høst.

Trend: 

Uniformlignende blazer jakker og trench i bruntoer og kobber farger. Gjerne med et skinnbelte i livet for et feminint preg. Skjørt og bukser i mønster lik fargen på løvet på bakken.

Tilbehør: 

Lange sokker eller strømper gjerne med mønster kombineres med herreinspirerte loafers eller høye sko med reim for en mer feminin look.

Når det gjelder vesker så finnes det utrolig mange lekre rutete. Men om du går for en look med ruter i plaggene, velg heller en veske i skinn  f eks slik som den røde med hesten nedenfor.  

Brune skinnhansker, sløyfer og våpenskjold inspirerte smykker er lekkert tilbehør til denne trenden.

Hva synes du?  

/Asos


/Asos


/Asos


/Asos

Sko nr 1 og 2 /Nelly. Resten /Asos

/Asos

/Asos 

Preppy britisk i Skottland - trend

 

/Pucci


/Givenchy


/Christian Dior


/Gucci

 
/Celine


/Sonia Rykiel
 


/Diane Von Furstenberg


 
/Sonia Rykiel

Vårrull oppskrift (med bilder)

Ingredienser:

 • ca 250 g Gule linser
 • ca 6 stk Gulerøtter
 • 1 pk Tørket sopp
 • ca 250 g Ris nuddler (Glass-nuddler)
 • 2 stk gul løk 
 • 3 stk eggeplommer
 • Kjøttdeig
 • Eggehvitte (for å lime rullen)
 • Kværnet salt og pepper
 • Matolje for frittering
 • 2 pakker vårrulllefser/deig

Fremgangsmåte:

1. Rens og fukt linsene. Rasp opp gulrøtter.  Fukt den tørkede soppen. Gjør klar nuddlene ved å legge de i varmt vann til de blir blanke.. Kutt opp løken. Tilsett eggeplommene. Bland sammen alle ingrediensene.  Kværn opp salt og pepper (mer enn du tror). Mengden av hver ingredienser varieres etter smak. Her gjelder det å prøve seg litt frem.

2. Rør inn rå kjøttdeig.

3. Rull som anvist nedenfor. La en liten trekant være igjen som du fukter med eggehvitten du satt til side. Deretter ruller du det hele sammen.

4. Varm opp oljen og legg i ruller ca 8 og 8 om gangen avhengig av str på kjelen.''

5. Stek til de er gyldne 

6. Legg på en plate dekket med tørkepapir slik at rullene får rent av seg.

Server med soyasaus, ris og chilli saus. 

Om du ikke får spist opp alt første kvelden. Frys de ned og varm opp igjen ved å steke de på 250 grader i ca 15 min  på varmluft.   

Hot or not - backpack

/Asos

Mary-Kate har allerede hevet seg på denne trenden.  Ja dere ser riktig. Ryggsekken er på vei tilbake. Perfekt for den preppy brit/scotish trenden nå i høst. 

Hot or not? 

Oppskrift dip


Tatziki:

Ingredienser: 

3-4 dl tyrkisk yoghurt naturel

1/2 agurk

sitronsaft 

kværnet pepper 

Fremgangsmåte:

Hele oppskriften kan justeres etter behag. Dette er min variant. Ha yoghurt i en bolle. Del agurken i fire på langs og skjær av frøene (det bløte inni). Deretter rasper du agurken med et rivjern. Har i en liten dæsj sitronsaft og litt kværnet pepper

Server til brød, salater, sjømat, grillen og spesielt som dip til grønnsaker. 

Aioli

Ingredienser: 

4 eggeplommer

1 krm salt 

1 spiseskje senep 

2 dl solsikkeolje

 Kværnet pepper

Fremgangsmåte:

Pisk eggeplommene sammen mes salt til det blir en tykk røre. Rør inn senep. Deretter sper du på med oljen mens du rører. Avslutt med pepper. Om du liker færsk hvitløk så kutt opp et fed og tilsett sammen med pepper.

Server til stekt eller grillet kjøtt. Passer også perfekt til tapasbordet, f eks dip til poetetbåter.

Womens boot camp

Høsten fører gjerne med seg fuktig underlag. Det er på tide å finne fram skinn sko som tåler smuss og fukt. Shoe- boots er perfekt til det. Blir litt to much med høye boots enda.  

Gå for en kvinnelig variant av militær-bootsene rekrutt gutta bruker på boot camp. Om du er av den røffere typen så velg en skikkelig robust hiking boot slik som de nederste. 

 Nelly shoes1 og 2 /herfra. Asos/

 


/Asos


/Asos
 

Annonsebasert innlegg: 

Luksus vs budsjett ankle wedge


Jeg har sett på disse skoene til Sam Edelman en evighet. I en oppdagelsesferd på Nelly fant jeg en som nesten her helt lik. Kun fargen er forskjellig for mitt øye. Sort er jo også en mye mer praktisk farge klesmessig.

Sam Edelman /Asos. Nelly shoes /herfra

 

 

Annonsebasert innlegg: 

Stylist pick love

 

 Jeg følger bloggeren bak my fashion diary på Twitter. Hun tipset meg om en nyoppstartet nettbutikk som heter 

Stylistpick. Du oppretter en profil ved å svare på forskjellige motespørsmål om hva slags stil du liker. HVem som er dine ikoner/forbiler osv. Deretter får du en kartlegging av din stil. Her er min. Den stemmer 100 %.

Stylistene bak siden er:

 • Louise Roe -Stylist og står bak mtv programmet plane Jane
 • Grace Woodward - Vogue, max factor og top model
 • Arebella Greenhill - Mari Claire moteredaktør
 • Charlotte Adsett - Kjendis stylist
 • Chris Leger - Kjendis stylist
 • Steph Stevens - Moteredaktør for Elle Girl UK og frelance stylist

Du abonnerer på siden. Det koster ingenting å være medlem. Det minuttet du handler noe så blir du oppgradert til VIP medlem. Du vil da neste måned få tilsendt noe fra neste måneds kolleksjon håndplukket av stylistene bare for deg. De trekker da £ 39.95,- ca 350 NOK fra kontoen din den 6 neste måned. 

Du kan hoppe over en måned ved å trykke "skip a month" før den 6. Du kan hoppe over så mange måneder du vill.

 Det geniale ved det hele er at alt koster det samme £ 39.95,- ca kr 350,- NOK. 

Kvinnelig luksusfelle

Mitt inntrykk av dagens motefokuserte er at de med tiden har blitt svært luksusorienterte. Unge helt ned i 14 års alderen med Louis Vouitton vesker. 

Hva kan man forvente med forbilder som Victoria Beckham og Paris Hilton som viser sin vellykkethet med dyre håndvesker og designerklær? The daily mail melder om at stadig flere kvinner går personlig konkurs. Av unge under 24 år så er hele 55 % av de som år personlig konkurs kvinner.

Ser man på mange moteblogger så har de ofte fokus på dyre designerklær og vesker. Det blir skapt et bilde, en fasade om at luksus og dyre merkevarer skaper status i moteverden. De handler nye klær hver uke. Har et nytt antrekk hver eneste dag som de poster på wallen sin.

Jeg foretrekker heller "In the style of Beckham" enn å kopiere henne helt. Det finnes utrolig mye fint som er omtrent likt men kanskje mangler en liten detalj fra orginalen. (Men ta avstand fra piratkopier). 

Så du som er ung og kanskje har jobb og bruker alle pengene på klær og luksus. Tenk deg om.  Eiendom/bolig er en investering.  Start  heller med å spare som ung. Mange av landets rikeste gir nettopp dette rådet. De er sparsommelige og investerer de pengene de har riktig. Jeg vil heller se fantastisk ut som gammel enn som ung. 

Hva med fremtiden?

Vil du ikke ha din egen leilighet etterhvert? Om du har kredittkort/forbruks gjeld så er det vanskelig å få lån. Om du har et ekstremt forbruk så har du ikke noe særlig sparepenger. Om du ikke har sparepenger så har du heller ikke egenkapital. 

Man må ikke kjøpe alt som er fint for å inspirere leserne sine. Lag foreksempel kollasjer "inspo". Finn lekre alternativer  til dyrt design. Vintage er også i vinden, da kan du sikre deg noe unikt som ingen andre har. 

 

 http://www.na24.no/article3219131.ece

Annie

Annie

24, Moss

En blogg som skal inspirere og informere. Hovedsaklig en moteblogg. Med en dæsj av økonomi, livet som samboer samt tanker, tips og ting som skjer i min hverdag. Grader: Bachelor i hotell og relasjonsledelse Kontakt: Annemarie.johannessen1988@gmail.com

bloglovin Norske blogger B L O G G L I S T E N . N E T

Kategorier

Arkiv

hits